BOLLER, wienerbrød, skolebrød

Ca 32 boller, eller lag også kanelsnurrer/wienerbrød og skolebrød av samme oppskrift

BOLLER

Smelt:
200 g margarin

Bland oppi:
7 dl melk – varm til ca 37 grader

Løs opp:
50 g fersk gjær røres ut i litt av melk/margarinblandingen

Bland sammen med det øvrige:
1 kg hvetemel
2 ts kardemomme   
200 g sukker
ca. 150 g rosiner

Heves: 
Ca. 1 time

Lag ca 32 boller

Pensle:
Kan eventuelt pensles med egg/eggehvite

Etterhev:
Ca. 10 min.

______________________________________________________ 
Av bolledeigen kan også lages:

WIENERBRØD/KANELSNURRER

En del av deigen kjevles ut til en firkantet leiv.

Oppå:
Smeltet smør, sukker, kanel, rosiner (kok opp rosinene før de brukes)

Rull leiven sammen: Wienerbrødene skjæres i skriver av rullen og settes på bakepapirkledd plate til etterhev.

Melisglasur før servering

__________________________________________________

SKOLEBRØD

Lag boller som klemmes litt flate.

1 pose-vaniljesaus til å koke lages til vaniljekrem og settes med teskje i topper på bollene.

Stekes som boller.

Glasur: Melisglasur og kokos

_________________________________________________________

Steketid: Midt i stekeovn ved 250 grader i 10 min.

_________________________________________________________

Om Solveig

Les mer om oss på http://solvt.wordpress.com
Dette innlegget ble publisert i Søt gjærbakst. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar