Ca 32 boller, eller lag også kanelsnurrer/wienerbrød og skolebrød av samme oppskrift
BOLLER
Smelt:
200 g margarin
Bland oppi:
7 dl melk – varm til ca 37 grader
Løs opp:
50 g fersk gjær røres ut i litt av melk/margarinblandingen
Bland sammen med det øvrige:
1 kg hvetemel
2 ts kardemomme
200 g sukker
ca. 150 g rosiner
Heves:
Ca. 1 time
Lag ca 32 boller
Pensle:
Kan eventuelt pensles med egg/eggehvite
Etterhev:
Ca. 10 min.
______________________________________________________
Av bolledeigen kan også lages:
WIENERBRØD/KANELSNURRER
En del av deigen kjevles ut til en firkantet leiv.
Oppå:
Smeltet smør, sukker, kanel, rosiner (kok opp rosinene før de brukes)
Rull leiven sammen: Wienerbrødene skjæres i skriver av rullen og settes på bakepapirkledd plate til etterhev.
Melisglasur før servering
__________________________________________________
SKOLEBRØD
Lag boller som klemmes litt flate.
1 pose-vaniljesaus til å koke lages til vaniljekrem og settes med teskje i topper på bollene.
Stekes som boller.
Glasur: Melisglasur og kokos
_________________________________________________________
Steketid: Midt i stekeovn ved 250 grader i 10 min.
_________________________________________________________