Første gang vi har laget noe av pastinakk 😀 Rakk ikke engang å ta bilde før både rotmos og suppe var spist opp…..
ROTMOS
(2 porsjoner)
Skrell og skjær i småbiter:
- 3 små poteter
- 1 pastinakk
- 1 persillerot
Kok i 3 dl lettsaltet vann
Når ferdigkokt, tøm vannet i en bolle for å kunne lage suppe. Bruk stavmikser for å mose bitene.
Tilsett og bland sammen:
- Litt smør
- Litt fløte
- Pepper (salt?)
Egner seg til frysing hvis man vil lage større porsjon.
Hva den egner seg til? Vel – foreløpig har jeg ikke funnet noe den ikke egner seg til 😉
_____________________________________________
Av vannet bitene er kokt i, lager jeg suppe:
SUPPE:
1 løk småhakkes og blankes i olje
Lag saus, og kok i 5 min:
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- Vannet fra koking av rotmos
- 1/2 hønsebuljongterning
- Spe med melk til passe tykkelse
Bruk stavmikser for å jevne suppen
Tilsett litt grønt (sellerigrønt eller persillegrønt) og litt olivenolje før servering.