ROTMOS + SUPPE

Første gang vi har laget noe av pastinakk 😀 Rakk ikke engang å ta bilde før både rotmos og suppe var spist opp…..

ROTMOS

(2 porsjoner)

Skrell og skjær i småbiter:

  • 3 små poteter
  • 1  pastinakk
  • 1 persillerot

Kok i 3 dl lettsaltet vann

Når ferdigkokt, tøm vannet i en bolle for å kunne lage suppe. Bruk stavmikser for å mose bitene.

Tilsett og bland sammen:

  • Litt smør
  • Litt fløte
  • Pepper (salt?)

Egner seg til frysing hvis man vil lage større porsjon.

Hva den egner seg til? Vel – foreløpig har jeg ikke funnet noe den ikke egner seg til 😉

_____________________________________________

Av vannet bitene er kokt i, lager jeg suppe:

SUPPE:

1 løk småhakkes og blankes i olje

Lag saus, og kok i 5 min: 

  • 2 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • Vannet fra koking av rotmos
  • 1/2 hønsebuljongterning
  • Spe med melk til passe tykkelse

Bruk stavmikser for å jevne suppen

Tilsett litt grønt (sellerigrønt eller persillegrønt) og litt olivenolje  før servering.

 

 

Om Solveig

Les mer om oss på http://solvt.wordpress.com
Dette innlegget ble publisert i Grønnsakretter, Suppe. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar