ANDEBRYST

Vi kjøpte andebryst da vi var i Sverige sist, noe jeg aldri har laget før. Egentlig har jeg holdt meg langt unna and, for da Vidar kjøpte hel and før, syntes jeg det var bare fett.  Andebryst ble derimot noe helt annet, OG godt 🙂 Tilbehøret blir nok noe annet neste gang, må bare notere ned hvordan jeg stekte dette:

  • Skjær ruter i skinnet på andebrystet, uten å skjære i kjøttet.
  • Krydre med salt, pepper og hvitløkspulver på begge sider
  • Sett stekepanna på platen og skru på middels varme. På min komfyr betyr det på 1,5 (biff steker jeg på 2 – 2,5)
  • Når stekepanne begynner å bli varm, legg andebrystene med skinnsiden ned (uten smør/olje, for andefettet smelter slik at det blir mer enn nok)
  • Stek i 12 minutter med skinnsiden ned
  • Stek i 5 minutter på andre siden
  • La andebrystene ligge i 10 min før de skjæres i skiver

 

En litt annen variant på restene, men neste gang må det bli en spesiell type saus:

w-300519-7268

 

Portvinssaus:

Denne var enkel og god som tilbehør!

Kok ut stekepanna med:

  • 3 dl vann

Tilsett:

  • 2 ss portvin
  • 1 – 2 ts soyasaus
  • Smak til med salt & pepper

Jevne med maizena og kok et par minutter.

  • Litt fløte tilslutt.

 

 

 

Ideer her:

https://vgd.no/forbruker/mat-og-drikke/tema/1468122/tittel/tilbehoer-til-andebryst/innlegg/24035006#post24035006

https://vgd.no/forbruker/mat-og-drikke/tema/1484175/tittel/saus-til-andebryst

https://meny.no/oppskrifter/And/Andebryst-med-sellerirot–og-sotpotetpure-portvinssaus-og-skorsonerrotchips/

 

 

 

 

 

 

 

 

Om Solveig

Les mer om oss på http://solvt.wordpress.com
Dette innlegget ble publisert i Kjøttretter, MIDDAG. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s