KRUMKAKER

Endelig har jeg skjønt hvordan få tynne, sprø krumkaker med «blonder»!

 

 

  • 3 små egg veies . Hos meg ble dette 160 g, og dermed blir det 160 g av hver av de øvrige ingrediensene:
  • 160 g meierismør smeltes og avkjøles litt
  • 160 g hvetemel
  • 160 g sukker
  • 3 ss vann (1 ss pr egg. Tilsett mer hvis røren blir for tykk)

Bland alt sammen for hånd.

La røren stå og svelle minst 1/2 time – gjerne natten over.

Jo mindre jeg har i krumkakejernet, jo større sjanse for å få «blonder».  I tillegg klemmer jeg jernet godt sammen. Jeg begynte med 1 ss røre, men endte med mindre og mindre.

Med «blonder»:

Dette ble ca 30 krumkaker.

 

 

Om Solveig

Les mer om oss på http://solvt.wordpress.com
Dette innlegget ble publisert i KAKER, Småkaker. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s