REKEFORM M/SOPP + ASPARGES

For mange år siden hadde jeg en oppskrift på reker og sopp i form, som vi den gangen likte veldig godt. Jeg har lett og lett, men ikke funnet oppskriften, så på tide å prøve å lage retten likevel.

2 porsjoner: 

Reker:
Rens rekene (20-25 stk) og kok kraft på rekeskallet (ca 3 dl vann)

Lag tykk saus
på kraften av rekene + ca 2 dl melk og la småkoke i 5 minutter

Tilsett underveis:

  • 1 ss Sweet chilli (smak til)
  • 1 ts Gastromat krydder
  • Dill
  • 1/2 ts Karri
  • 3-4 ss Hvitvin
  • 1/2 ts Sukker
  • Salt
  • Hvit pepper

Tilslutt 3-4 skiver Norvegia gulost oppi sausen

Legg i ildfast form:

  • 1 liten løk (finhakket og myknet i stekepanne i olje)
  • 2 store champignon i småbiter, stekt i smør og olje, saltet og pepret
  • 5-6 hvite, hermetiske asparges delt i biter (kan sløyfes eller erstattes med andre grønnsaker)
  • Rensede reker

Hell sausen over dette og legg noen Norvegia gulostskiver på toppen.

Stekeovn: 200 gr
Gratiner i 15 minutter

Serveres med/på loff: 

 

 

Reklamer

Om Solveig

Les mer om oss på http://solvt.wordpress.com
Dette innlegget ble publisert i Fiskeretter, MIDDAG, Småretter. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s