DANSK RUGBRØD

Tommy har laget et kjempegodt dansk rugbrød til oss, og jeg skulle prøve å følge hans uskrevne oppskrift. Det ble godt dette brødet også, men ikke likt hans…… Antagelig bruker han mer hvetemel og mindre av det danske rugbrødmelet.  Får prøve det neste gang.

 

Bland sammen:

  • 1 kg mel for dansk rugbrød
  • 600 g hvetemel
  • 50 g tørrgjær
  • 120 g mørk sirup + 1 dl varmt vann for å løse opp sirupen
  • 5 ss olje
  • 1 ss salt
  • 9 dl lunkent vann

I former:

  • Fordel deigen uten forheving i to smurte ca 2 liters brødformer (vei formene for å fordele jevnt)
  • Klapp brødet ned i formene (ha kaldt vann på hendene)

Heving 0g steking: 

  • 50 min: Nederst på rist i kald ovn, som settes på 50 grader
  • 15 min med grader økt til 200 grader
  • 20-30 min med bakepapir over brødene

Om Solveig

Les mer om oss på http://solvt.wordpress.com
Dette innlegget ble publisert i BRØD, RUNDSTYKKER, ETC. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar