BIFF STROGANOFF

På tide å forsøke å lage noe nytt av det benfrie bogkjøttet av storfe som jeg kjøpte i Sverige for en stund siden.

Stek i gryte og salte og pepre: 

  • 800 g bog av storfe delt i biter (stek bare litt ad gangen)
  • 1 stor løk i småbiter blankes

Kjøtt og løk tas ut av gryta etterhvert og legges på tallerken

Lag saus i gryte (behøver ikke koke ferdig):

  • 3 ss smør
  • 2 ss hvetemel
  • 7 dl vann (inkl utkok av gryte)
  • 2 ss buljongpulver
  • 2 ss tomatpuré
  • 2 ss Heinz ketchup
  • 1 ss sweet chilli
  • 1 ss soyasaus
  • Litt sukker
  • Salt & pepper

Mens sausen blir ferdig, rens 1 stk paprika og del i småbiter

Oppi sausen:

  • Det stekte kjøttet
  • Den stekte løken
  • Paprikaen i småbiter

Gryta kokes i 2 timer med jevnlig omrøring

Tilsett i gryta og kok i ytterligere 1/2 time: 

  • 3 store champignon i ca 1 x 1 cm biter (på forhånd stekt i olje/smør m(salt & pepper)
  • 1 dl kremfløte
  • Salt & pepper?

Rett før gryta varmes opp før servering:

  • 3 store spiseskjeer lettrømme
    (sæterrømme eller creme fraiche er naturligvis bedre fordi det tåler koking, men det har vi aldri, så derfor blir det lettrømme som tilsettes så sent at gryta ikke trenger mer koking)

Serveres med ris eller potetmos.

Sylteagurk og rødbeter er muligens egnet tilbehør, men jeg foretrekker salat:

 

Om Solveig

Les mer om oss på http://solvt.wordpress.com
Dette innlegget ble publisert i Kjøttretter, MIDDAG. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s