MIDDAGSFORSLAG

150215-3421Merkelig det skal være så vanskelig å ha ideer til middag….

strek

Har notert ned litt av det vi har hatt siste tiden, for å ha et sted å få idéer, og forhåpentlig dukker det opp flere ideer jeg kan føye til!

Kjøtt (flere typer kan brukes):

  • Chop Suey – her

Kalkun-, kylling- + hønserester

  • I fløtesaus (gjerne også med champignon) – serveres med med brokolli, gulrøtter, blomkål, sukkererter eller kålstuing og tyttebær
  • Woked sammen med grønnsaker + søtpoteter + champignon + woksaus (her)
  • I frikassésaus med grønnsaker – her
  • I rømme og dill
  • I salat
  • Kyllingpai uten pai – her
  • Kyllinggryte med karri og paprika – her
  • Rester av grillet kylling + løk, karri, ingefær, epler, ananas, hakkede tomater, kokosmelk – her
  • Kyllingfilet med bacon og fløte – her
  • steke kylling: Åh! Honning, soyasaus og hvitløk. Er altså helt fantastisk godt! Bruker det på all kyllingfilet vi skal grille på sommer’n, men er like godt uansett. Bland ingrediensene (hakk hvitløken seff) og legg kyllingbitene oppi en time eller to. Stekooo
  • Ingredienser:
    1 dl olivenolje
    1 ss soyasaus
    1 ss dijonsennep
    2 hvitløksfedd, presset med hvitløkspresse eller finhakket
    1/2 ts nykvernet pepperKilde: http://mattips.org/kyllingmarinade/#ixzz552Cxcq8F

Lammestek-rester:

  • I fløtesaus
  • I salat

Lammekjøtt:

  • Får-i-kål
  • Frikassé – her
  • Suppelapskaus
  • Woked med grønnsaker – her 

Svinekjøtt:

Storfekjøtt:

  • Stekt bibringe-biter i brun saus + kålstuing/erter + babygulrøtter – her
  • Oksestek som roastbeef – her
  • Storfegryte – her

Må prøves: 

 

Gryterett:

 

Jeg lager gryterett med biffkjøtt eller strimlet svinekjøtt..

Steker kjøttet sammen med løk. Etter kjøttet er ferdig stekt, tar jeg vann i pannen for å koke ut kraften.

Tar kjøttet over i en gryte, der tar jeg vann og buljong, har oppi litt soyasaus, tomatpure

og sennep.

Og 1 stk matfløte..

Bruker maizena til jevning 🙂

Sosekjøtt: http://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/sosekjott/

https://trinesmatblogg.no/2010/10/beef-bourguignon/

Okseragu:  http://lisevonkrogh.wordpress.com/2014/02/14/middagen-du-lager-dagen-i-forveien-sprek-okseragu/ eller  http://www.mytaste.no/click/index/5180132/

Ferskt kjøtt + suppe + sursøt saus: http://87.238.65.108/Kjott/Storfe/Andre-ravarer-av-storfe/Bog-av-storfe/Ferskt-kjott-og-suppe/

Søndagsgryte: Langstekt kjøtt, hermetiske tomater:
http://bareendaenmatblogg.blogspot.no/2014/03/superenkel-sndagsgryte.html

http://trinesmatblogg.no/2014/03/21/chili-con-carne-med-mork-sjokolade-og-hjemmelagde-tortillachips/

http://www.weboppskrifter.com/oppskrift/biff-stroganoff.html

http://www.weboppskrifter.com/oppskrift/risotto-oksekjott.html

http://vgd.no/forbruker/mat-og-drikke/tema/1610359/tittel/ovnsbakt-hoeyrygg

http://www.gourmetklubben.aktivfokus.com/html/gourmet%20mat/kjott/stekeguiden_storfekjott.html

sausekjøtt av oksehøyrygg med ben, kål og gulrotstuing og selleri-mos.

Fisk:

  • Fiskegrateng av lyr + bacon + råkostsalat – her
  • Kokt torsk med hvit saus, gulrøtter + bacon – her
  • Fiskepudding i hvit saus med reker og terteskjell
  • Fiskepudding stekt i panne med råkostsalat
  • Fiskesuppe – her
  • Torsk med brokollistuing – her
  • Laksewok med tzatziki – her
  • Fiskegryte med lyr + snøfrisk – her
  • Fiskekaker med råkostsalat
  • Stekt rødspette + fiskesuppe – her
  • Laksemiddag – her  (også mange idéer her)

Supper: 

  • Hønsesuppe
  • Kyllingsuppe – her og her
  • Blomkål og brokollisuppe – her
  • Koke kraft på kjøttbein og tilsette grønnsaker og medisterboller
  • Grønnsaksuppe
  • Fiskesuppe – her
  • Suppelapskaus
  • Storfehaler til suppe
  • Gulrot- og paprikasuppe – her 
  • Tomatsuppe – her
  • Rekesuppe med laks – her
  • Fiskesuppe av rødspette –  her

Lapskaus:

  • Koke kraft på bein med kjøtt + poteter + gulrøtter + purre + selleri mm

Kjøttkaker og karbonader:

  • Hjemmelagde kjøttkaker – her
  • Bortekjøpte karbonader med løk +++

Kjøttdeig / karbonadedeig /medisterfarse:

  • Spaghetti med kjøttdeig og tomatsaus
  • Moussaka – her
  • Lasagne
  • Kjøttkaker – her
  • Taco
  • Pizza
  • Boller i kål
  • Medisterkaker med brun saus, kålstuing etc.
  • Kjøttkakerester i tomatsaus – her 

Pasta:

  • Tagliatelle med ostesaus og skinke – her
  • Moussaka – her
  • Spaghetti med kjøttdeig og tomatsaus

Lettere middager / lunsj:

  • Pannekaker
  • Risengrynsgrøt
  • Kyllingvinger
  • Lammenyre i fløtesaus – her
  • Spekemat
  • Røkt laks med eggerøre
  • Gravet laks med sennepssaus
  • Omelett
  • Maiskolber

Pølser:

  • Røkte pølser i form med ostesaus med grønnsaker (brokolli, blomkål, gulrøtter)
  • Stekte røkte pølsebiter med stekte poteter, kålstuing og tyttebær
  • Medisterpølse med surkål m.m.
  • Medisterpølse som boller i kål

Lever:

  • Stekt storfelever i fløtesaus med gulrøtter, kålstuing og tyttebær

Grønnsakretter:

http://www.matpaabordet.no/2014/11/alt-i-en-gryte-spaghetti/

Fredags- og lørdagsmiddager:

  • Lammestek
  • Lammestek stekt i skiver
  • Pizza
  • Helstekt kylling
  • Kyllinglår i rømmesaus
  • Biff / entrecote: vanlig tilbehør: Marinerte tomater, mais, agurk, stekt løk/champignon, salat/woked grønnkålmiks,  asparges, pommes frites + bearnaise:

w-140417-8280

Mange oppskrifter:
http://www.studenttorget.no/index.php?show=4969&expand=3797,4969&artikkelid=13127

Reklamer

Om Solveig

Les mer om oss på http://solvt.wordpress.com
Dette innlegget ble publisert i MIDDAG. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s