MIDDAGSFORSLAG

150215-3421Merkelig det skal være så vanskelig å ha ideer til middag….

strek

Har notert ned litt av det vi har hatt siste tiden, for å ha et sted å få idéer, og forhåpentlig dukker det opp flere ideer jeg kan føye til!

Kjøtt (flere typer kan brukes):

  • Chop Suey – her

Kalkun-, kylling- + hønserester

  • I fløtesaus (gjerne også med champignon) – serveres med med brokolli, gulrøtter, blomkål, sukkererter eller kålstuing og tyttebær
  • Woked sammen med grønnsaker + søtpoteter + champignon + woksaus (her)
  • I frikassésaus med grønnsaker – her
  • I rømme og dill
  • I salat
  • Kyllingpai uten pai – her
  • Kyllinggryte med karri og paprika – her
  • Rester av grillet kylling + løk, karri, ingefær, epler, ananas, hakkede tomater, kokosmelk – her
  • Kyllingfilet med bacon og fløte – her 

Lammestek-rester:

  • I fløtesaus
  • I salat

Lammekjøtt:

  • Får-i-kål
  • Frikassé – her
  • Suppelapskaus
  • Woked med grønnsaker – her 

Svinekjøtt:

  • Woked med grønnsaker – her
  • Gryterett med løk og tomatboks – her
  • Nakkekoteletter grilles
  • Koteletter med surkål etc
  • Chow-chow-gryte med løk, karri, epler, champignon, ananas – her
  • Røkt svinekam  – her
  • Spekeskinke med ny kål og nypoteter
  • Spekeskinke med avokado og ny kål (den nye kålen kan være fryst ned)

Storfekjøtt:

  • Stekt bibringe-biter i brun saus + kålstuing/erter + babygulrøtter – her
  • Oksestek som roastbeef – her
  • Storfegryte – her

Må prøves: 

Sosekjøtt: http://www.matprat.no/oppskrifter/tradisjon/sosekjott/

Okseragu:  http://lisevonkrogh.wordpress.com/2014/02/14/middagen-du-lager-dagen-i-forveien-sprek-okseragu/ eller  http://www.mytaste.no/click/index/5180132/

Ferskt kjøtt + suppe + sursøt saus: http://87.238.65.108/Kjott/Storfe/Andre-ravarer-av-storfe/Bog-av-storfe/Ferskt-kjott-og-suppe/

Søndagsgryte: Langstekt kjøtt, hermetiske tomater:
http://bareendaenmatblogg.blogspot.no/2014/03/superenkel-sndagsgryte.html

http://trinesmatblogg.no/2014/03/21/chili-con-carne-med-mork-sjokolade-og-hjemmelagde-tortillachips/

http://www.weboppskrifter.com/oppskrift/biff-stroganoff.html

http://www.weboppskrifter.com/oppskrift/risotto-oksekjott.html

http://vgd.no/forbruker/mat-og-drikke/tema/1610359/tittel/ovnsbakt-hoeyrygg

http://www.gourmetklubben.aktivfokus.com/html/gourmet%20mat/kjott/stekeguiden_storfekjott.html

sausekjøtt av oksehøyrygg med ben, kål og gulrotstuing og selleri-mos.

Fisk:

  • Fiskegrateng av lyr + bacon + råkostsalat – her
  • Kokt torsk med hvit saus, gulrøtter + bacon – her
  • Fiskepudding i hvit saus med reker og terteskjell
  • Fiskepudding stekt i panne med råkostsalat
  • Fiskesuppe – her
  • Torsk med brokollistuing – her
  • Laksewok med tzatziki – her
  • Fiskegryte med lyr + snøfrisk – her
  • Fiskekaker med råkostsalat
  • Stekt rødspette + fiskesuppe – her
  • Laksemiddag – her  (også mange idéer her)

Supper: 

  • Hønsesuppe
  • Kyllingsuppe – her og her
  • Blomkål og brokollisuppe – her
  • Koke kraft på kjøttbein og tilsette grønnsaker og medisterboller
  • Grønnsaksuppe
  • Fiskesuppe – her
  • Suppelapskaus
  • Storfehaler til suppe
  • Gulrot- og paprikasuppe – her 
  • Tomatsuppe – her
  • Rekesuppe med laks – her
  • Fiskesuppe av rødspette –  her

Lapskaus:

  • Koke kraft på bein med kjøtt + poteter + gulrøtter + purre + selleri mm

Kjøttkaker og karbonader:

  • Hjemmelagde kjøttkaker – her
  • Bortekjøpte karbonader med løk +++

Kjøttdeig / karbonadedeig /medisterfarse:

  • Spaghetti med kjøttdeig og tomatsaus
  • Moussaka – her
  • Lasagne
  • Kjøttkaker – her
  • Taco
  • Pizza
  • Boller i kål
  • Medisterkaker med brun saus, kålstuing etc.
  • Kjøttkakerester i tomatsaus – her 

Pasta:

  • Tagliatelle med ostesaus og skinke – her
  • Moussaka – her
  • Spaghetti med kjøttdeig og tomatsaus

Lettere middager / lunsj:

  • Pannekaker
  • Risengrynsgrøt
  • Kyllingvinger
  • Lammenyre i fløtesaus – her
  • Spekemat
  • Røkt laks med eggerøre
  • Gravet laks med sennepssaus
  • Omelett
  • Maiskolber

Pølser:

  • Røkte pølser i form med ostesaus med grønnsaker (brokolli, blomkål, gulrøtter)
  • Stekte røkte pølsebiter med stekte poteter, kålstuing og tyttebær
  • Medisterpølse med surkål m.m.
  • Medisterpølse som boller i kål

Lever:

  • Stekt storfelever i fløtesaus med gulrøtter, kålstuing og tyttebær

Grønnsakretter:

http://www.matpaabordet.no/2014/11/alt-i-en-gryte-spaghetti/

Fredags- og lørdagsmiddager:

  • Lammestek
  • Lammestek stekt i skiver
  • Pizza
  • Helstekt kylling
  • Kyllinglår i rømmesaus
  • Biff / entrecote: vanlig tilbehør: Marinerte tomater, mais, agurk, stekt løk/champignon, salat/woked grønnkålmiks,  asparges, pommes frites + bearnaise:

w-140417-8280

Mange oppskrifter:
http://www.studenttorget.no/index.php?show=4969&expand=3797,4969&artikkelid=13127

Advertisements

Om Solveig

Les mer om oss på http://solvt.wordpress.com
Dette innlegget ble publisert i MIDDAG. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s